Tehyläiset mukana toiminnassa

Pellossa kävellään sydämen puolesta

8/2013 Tornionlaakso

PELLO – Pelloon perustettiin vuonna 2006 poikkihallinnollinen yhteistyöryhmä, jonka tavoitteena on edistää kaikin laillisin ja päivänvaloa kestävin keinoin pellolaisten terveyttä. Mukana on jäseniä sivistys- ja terveyspuolelta, sosiaalipuolelta, tekniseltä puolelta, kunnanhallituksesta ja perusturvalautakunnasta.
Terveyden edistämisen työryhmä on osallistunut muun muassa päiväkodin pihan suunnitteluun, ollut mukana maatalousnäyttelyssä ja järjestänyt Pieni päätös päivässä -painonhallintaryhmiä.
– Meille on tullut sellainen tunne, että kuntalaiset eivät oikein tiedä meidän olemassaolostamme, vaikka me aina välillä näymmekin jossain. Toivoisimme kuntalaisilta ideoita, joita voisimme viedä eteenpäin. Aloitteet voivat koskea mitä vain: lasten liikunta- ja leikkipaikkoja, asumista, turvallisuutta..., ryhmän puheenjohtaja Pirjo Mantere luettelee.

Omaishoitajat pääsivät terveystarkastukseen 2/2014 Tornionlaakso

Kaarina Autti sai Taina Kivilompololta runsaasti tietoa suun terveydestä. Taina puolestaan sai Kaarinasta uuden asiakkaan.

PELLO – Pellon terveyden edistämisen työryhmä ja Lapin ammattikorkeakoulun Terveys pyörille -hanke kokeilevat Pellon kunnan alueella omaishoitajille suunnattua terveystarkastuspalvelua. Terveys- ja hyvinvointiauto Onni sekä geronomi- ja hoitotyön opiskelijat vierailevat Pellossa kaikkiaan neljänä päivänä.
– Valitsimme vierailun kohteeksi noin 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat omaishoitajat, sillä he jäävät helposti terveystarkastusten ulkopuolelle. Ajatuksena on ollut, että omaishoidettavan voi ottaa mukaan, ettei osallistuminen kaadu siihen. Päivän aikana on tarjottu myös ruoka, terveydenhoitaja Pirjo Mantere kertoo.
Ensimmäiset kaksi tarkastuspäivää järjestettiin Kyllinkeitaalla, missä eteneminen tapahtui pisteittäin.
– Ensimmäisessä pisteessä osallistujille jaetaan terveyspassit, joihin saadut tutkimustulokset kirjataan. Tarvittaessa kävijät ohjataan joko terveydenhuollon tai kotipalvelun piiriin, Pirjo selventää.

Ammattiosaston jäsenistä Pellon Hyvinvointityöryhmässä ( ent. terveyden edistämisen työryhmä) toimivat Taina Kivilompolo ja Maija Havela

Taina Kivilompolo kuuluu Stal Terveyden edistämisen jaostoon

 

Heli Rousu toimii MLL Pellon osaston puheenjohtajana

 

Katja Kauppi on Pellon  kunnan valtuutettu
 

 


 

Heli Rousu vuoden 2014 lappilainen sairaanhoitaja

Heli Rousu palkittiin vuoden 2014 lappilaisena sairaanhoitajana

 

Lapin Kansan kirjoitus ja

Pohjolan Sanomien kirjoitus
palkitsemistilaisuudesta

 

Tornionlaakson kirjoitus haastattelu työpaikalla

 

https://lappi.sairaanhoitajaliitto.fi/

Onnea Helille Tehyn Pellon ao:n puolesta

Heli Rousu: Kaiken takana on oma halu oppia uutta

Pellolainen sairaanhoitaja Annikki Niska osallistui Fiocan syöpähoitotyökoulutukseen Tampereella.

PDF-tiedostoAnnikki Niska.pdf (991 kB)
Sairaanhoitajalehdessä juttu 6-7/2014

 

Vanhustyön vastuunkantajissa nähtiin työnäytöksiä, joita järjestivät Tehyn yhteistyöjäsenjärjestöt Suomen Fysioterapeutit, Suomen Bioanalyytikkoliitto ja Suomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliitto ja Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto. Työnäytöksissä havainnollistettiin käytännönläheisesti ikäihmisten hoitoa erilaisissa hoitotilanteissa.

Työnäytös: Vinkkejä suun hoitoon

Suun hoidon työnäytöksessä sai neuvoja petipotilaan hampaiden puhdistamiseen.

- Muutama yksinkertainen väline riittää. Lasten hammasharja on hyvä myös vanhuksille, koska pienellä harjalla pääsee poskiin asti, opastivat  Anneli Rajala ja pellolainen Taina Kivilompolo

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.