Ajankohtaista terveydenhuollossa

 

Tutustu Kansalliseen terveysarkistoon www.kanta.fi

Potilastiedon arkisto on palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietoja omista tietojärjestelmistään tietoturvallisesti.

KansallinenTerveysarkisto (Kanta).

Siihen kuuluvat Sähköinen resepti, Potilastiedon arkisto ja Tiedonhallintapalvelu sekä Omakanta.

Omakanta portti omiin terveystietoihisi ja sähköisiin resepteihisi! Omakanta on palvelu, josta voit tarkastella omia resepti- ja terveystietojasi. Tiedot näkyvät palvelussa, kun sinulle on määrätty lääkkeitä sähköisesti tai tietojasi on tallennettu Potilastiedon arkistoon. Omakannassa voit myös hallita omien terveystietojesi luovutukseen liittyviä suostumuksia ja kieltoja.

 

Voit  käydä Omakanta  sivuilla - kirjaa, että olet saanut informaation potilastiedon arkistosta. Voit antaa suostumuksen tietojesi luovuttamiseen, tehdä luovutuskieltoja ja tahdonilmaisuja, seurata potilastietojesi luovutuksia.

 

Terveydenhuollon palvelujen antaja käyttää potilastietojasi hoidossasi, jos olet antanut siihen suostumuksen, tallentaa arkistoon tiedot annetusta hoidosta.

 

 Sähköinen resepti - Potilastiedon arkisto esite

 Omakanta esite

 

Omakanta verkkokoulu http://www.kanta.fi/Omakanta-verkkokoulu/story_html5.html

Katso video potilastiedon arkistosta http://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mcid=7967065006681D8F

 

 

 

 

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.